Friday, December 3, 2010

Musaca de cartofi

Timp gătire:   1 h
Dificultate:    medie

  • Ingrediente

    1 kg cartofi
    800 gr carne
    2 cepe potrivite
    200 ml suc de rosii
    1 ou
    1 lingura de unt
    * sare,piper
    * patrunjel verde
  • Mod de preparare

    Punem cartofii la fiert in coaja dupa ce i-am spalat bine.Intre timp pregatim umplutura:tocam ceapa marunt si o punem la calit in doua linguri de ulei. Cand a devenit sticloasa,adaugam carnea tocata si lasam la foc domol pana scade bine. Se potriveste cu sare si piper dupa gust. Dupa ce s-a calit bine carnea se da deoparte,si se lasa un pic la racit,apoi se adauga un ou batut si patrunjelul tocat. Cartofii se curata si se dau prin masina de tocat. Piureul rezultat se amesteca cu untul si un praf de sare.
    Intr-un vas termorezistent uns cu unt se pune un strat de cartofi, umplutura si apoi restul de cartofi. Se toarna deasupra sosul de rosii si se da la cuptor la foc mic. Se scoate cand devine usor rumenie la suprafata.
     
     

No comments:

Post a Comment