Saturday, November 27, 2010

Sarmale de post

Timp de gatire :    3h
Dificultate:            medie

  • Ingrediente

    o varza murata
    un morcov
    un pahar cu orez
    150 gr. de seminte de dovleac
    2 cepe
    vin alb
    3 rosii bine coapte ( sau bulion de casa)
    sare
    piper
    cimbru.
  • Mod de preparare


    Acest fel de mancare il facea bunica mea din Oltenia cand praznicul satului cadea in zi de post. Mancarea este delicioasa! Iata cum se procedeaza:
    Varza se desface si se spala in apa rece, se curata de cotoare si se pune deoparte.
    Orezul se fierbe 5 minute si se spala cu apa rece.
    Morcovu se da pe razatoarea mica si se caleste impreuna cu ceapa. Semintele de dovleac se macina si se cern, iar faina obtinuta o amestecam cu orezul si ceapa calita, cu sare piper macinat si cimbru ( dupa gust).
    Din compozitia obtinuta se fac sarmalele cu foile de varza si se aseaza in oala de pamant, alternand randurile de sarmale cu varza tocata si cubulete de rosii si cimbru.
    Se face un amestec de apa cu vin alb ( 3 parti apa si 1 parte vin) si se umple oala pana acopera sarmalele.Deasupra punem cateva foi de varza pt. a nu se arde randul de sus. Se da la cuptor si se lasa la foc mic pana fierb. Daca scade zeama, se completeaza cu aceiasi combinatie de apa cu vin.


    Va urez pofta buna! 

No comments:

Post a Comment