Saturday, November 27, 2010

Legume la gratar marinate

Timp gatire:  30 min.
Dificultate:    redusa

  • Ingrediente

    Legume: stevia (papusile de dragavei)
    dovlecei, zuchini
    vinete
    gogosari
    ardei gras
    ardei iute
    ciuperci
    morcov
    pastarnac
    castraveti
    cartofi

    Saramura:
    usturoi 2- 5 catei,
    apa, otet (balsamic sau nu)/suc de lamaie/otetul aromatizat de la o muratura facuta in casa, chiar si un vin sec;
    untdelemn din masline,
    sare,
    condimente / ierburi (patrunjel, cimbru, busuioc, magheran, salvie, oregano),
    piper, fulgi de chilli sau feliute de ardei iute,
    seminte de mustar macinate, seminte de telina.
  • Mod de preparare

    Incingeti gratarul si feliati legumele. Circa 5 milimetri. Daca faceti cartofi ceva mai subtiri. Pana se grileaza legumele, preparam saramura.
    Se zdrobesc cateii de usturoi si se freaca pasta cu sare grunjoasa, se incorporeaza 3-4 linguri de untdelem si se opareste cu o cana de apa fierbinte. Se pun restul condimentelor si se aseza in vasul in care vom prepara saramura. Daca doriti sa puneti in saramura si felii de rosii si/sau solzisori de ceapa taiati subtire.
    Pe masura ce se coc legumele pe gratar le imersati fierbinti in saramura si le lasati sa-si traga gusturile minimum o ora-doua.
  • Mod de servire

    Se consuma ca si ganitura sau ca mancare de post cu o mamliguta aurie.
    Pofta buna!

No comments:

Post a Comment