Dificultate: redusa
Ingrediente
Legume: stevia (papusile de dragavei)dovlecei, zuchinivinetegogosariardei grasardei iuteciupercimorcovpastarnaccastraveticartofi
Saramura:
usturoi 2- 5 catei,
apa, otet (balsamic sau nu)/suc de lamaie/otetul aromatizat de la o muratura facuta in casa, chiar si un vin sec;
untdelemn din masline,
sare,
condimente / ierburi (patrunjel, cimbru, busuioc, magheran, salvie, oregano),
piper, fulgi de chilli sau feliute de ardei iute,
seminte de mustar macinate, seminte de telina.Mod de preparare
Incingeti gratarul si feliati legumele. Circa 5 milimetri. Daca faceti cartofi ceva mai subtiri. Pana se grileaza legumele, preparam saramura.
Se zdrobesc cateii de usturoi si se freaca pasta cu sare grunjoasa, se incorporeaza 3-4 linguri de untdelem si se opareste cu o cana de apa fierbinte. Se pun restul condimentelor si se aseza in vasul in care vom prepara saramura. Daca doriti sa puneti in saramura si felii de rosii si/sau solzisori de ceapa taiati subtire.
Pe masura ce se coc legumele pe gratar le imersati fierbinti in saramura si le lasati sa-si traga gusturile minimum o ora-doua.Mod de servire
Se consuma ca si ganitura sau ca mancare de post cu o mamliguta aurie.
Pofta buna!
No comments:
Post a Comment