Friday, December 3, 2010

Pateuri cu ciuperci

Timp gătire:   1 h
Dificultate:   redusa

  • Ingrediente

    1 pachet aluat de foietaj
    15 ciuperci potrivite
    3 fire de ceapa verde
    100 gr unt
    100 gr cascaval ras
    1 ou
    1 cescuta cu smantana
    1 lingura cu faina
    patrunjel verde
    1 galbenus de ou pentru uns
    sare, piper
  • Mod de preparare


    Preparam mai intai umplutura de ciuperci: spalam bine ciupercile si le tocam cat mai marunt. Punem intr-o craticioara untul si dupa ce acesta se topeste adaugam ceapa tocata marunt si ciupercile.Se lasa sa se inabuse putin. Separat pregatim un sos alb din smantana, faina, sare, piper si patrunjel verde tocat. Dupa ce s-au inmuiat bine ciupercile se adauga sosul si se mesteca bine sa nu faca cocoloase. Se lasa apoi la racit.
    Aluatul se taie sub ce forme doreste fiecare. Se tapeteaza o tava cu hartie de copt. Asezam rondelele in tava, punem cu o lingurita din umplutura in mijlocul fiecarui cerc.Adaugam deasupra cascaval ras. Se introduc la cuptor la foc mare la inceput, apoi reducem focul la minim. Scoatem pateurile cand sunt rumene la suprafata.Sunt delicioase atat calda cat si reci.

No comments:

Post a Comment