Tuesday, November 30, 2010

Pansotti

Timp gatire: 1h
Dificultate: medie

  • Ingrediente

    1kg cartofi
    500 g faina
    2 oua
    150 g masline negre
    200 g parmezan
    nucsoara
    sare
    Pentru sos:
    1 kg rosii proaspete
    ulei de masline
    2 catei de usturoi
    busuioc.
  • Mod de preparare


    Pansotti sunt un fel de tortellone, adica variatia mai mare a pasetlor umplute denumite tortellini. In reteta de aici umplutura consta intr-un amestec de cartofi, masline si parmigiano, totul servit in sos de rosii proaspete cu busuioc simplu si bun. Se fierb cartofi in coaja pentru umplutura ( pentru 12 persoane ajunge 1 kg). Pentru a face pasta se calculeaza la fiecare ou 100 g faina, se lucreaza cu mana, iar apoi daca vreti se intinde cu masina de paste.   
    Cartofii fierti se curata si se piseaza calzi cum sunt ori cu presa, nu cu mixerul. Maslinele negre se taie bucatele, se adauga abundent parmezan ori altfel de branza sarata, nucsoara, sare si se omogenizeaza (fara ou, ajunge amidonul ramas in cartofi). Dupa ce faceti foaia, cu un sac posh se pun gramajoare din pasta si se formeaza tortelloni. Le uniti umezind laturile si presati cu furculita fara a gauri (va iesi umplutura in timpul fierberii). Se pun rosii proaspete taiate cubulete si strivite cu mana sa iasa aroma lor, in ulei de masline, usturoi si busuioc. Se tine pe foc cam 15 minute.
     Pastele se fierb in apa sarata apoi se salta in tigaie .
  • Mod de servire


    Se stropeste cu putin ulei de masline, se rade putin parmezan deasupra si se orneaza cu funze proaspete de busuioc. Pofta buna

No comments:

Post a Comment