Dificultate: medie
Ingrediente
-2-3 morcovi mari
-4 cepe mari
-2 dovlecei mai subtiri [cu samburi cat mai mici si putini]
-1 ardei gras rosu, mare
-1 ardei gras verde
- 400 g. mazare din conserva
-1\2 punga cu granule de soia
-1 cana [250ml.] cu orez
-2-3 legaturi de marar
-2 legaturi de patrunjel
-sare , piper
-ulei vegetal
-apa
-pesmet pt. tapetat tavileMod de preparare
Se pun granulele de soia intr-un vas cu apa si un praf de sare la fiert la foc mic , pana se umfla si se inmoaie.
Orezul se spala si se pune si el la fiert.
Legumele se curata , se spala , mazarea se clateste si ea cu apa rece si se lasa intr-o sita la scurs .
Morcovul se rade pe partea cu ochiuri mari , ceapa se taie marunt ,ardeiul gras se taie cubulete, dovleceii se taie in cuburi moderate ca marime.
Verdeata se taie fin.
Intr-o tigaie de teflon , mai incapatoare , se pune ceapa si morcovul la calit in cca. 100 ml. ulei ,la foc mic ,acoperind vasul cu capac.Cand au inceput sa se inmoaie , se adauga ardeii si dovlecelul si continuam calirea , inabusit . Daca e nevoie , se picura si cate putzina apa.
Cand legumele sunt calite se adauga mazarea , se mai tzine cca. 2-3 minute , apoi se pune compozitia la racit.
Orezul fiert , se pune intr-o strecuratoare si se spala cu apa rece.
Granulele de soia se scurg bine , apoi se storc bine in mana..
Intr-un castron incapator , se pun legumele calite si racite , orezul spalat si scurs bine , granulele de soia stoarse bine , verdeatza tocata ,sare , piper, inca vre-o 30 ml. ulei vegetal si se amesteca bine compozitzia , pana la omogenizare .
Se ung 2 tavi de chec cu margarina (UNIREA) si se tapeteaza cu pesmet . Se pune compozitzia de drob in cuptorul preancalzit bine , la copt ,la foc mediu.
Se coc aprox. 1 ora , timp in care mai intoarcem tavile in cuptor. Sunt gata cand s-au rumenit deasupra si cand scobitoarea iese curata din drob.
Se lasa sa se raceasca in forme , apoi se rastoarna pe o tava , fiecare . Se taie cind sunt perfect reci [tinute la frigider, macar 4-5 ore] , cu un cutzit foarte bine ascutit.
Pofta buna !
No comments:
Post a Comment