Tuesday, November 30, 2010

Drob de legume

Timp gatire: 1h 33 min
Dificultate: medie

  • Ingrediente

    -2-3 morcovi mari
    -4 cepe mari
    -2 dovlecei mai subtiri [cu samburi cat mai mici si putini]
    -1 ardei gras rosu, mare
    -1 ardei gras verde
    - 400 g. mazare din conserva
    -1\2 punga cu granule de soia
    -1 cana [250ml.] cu orez
    -2-3 legaturi de marar
    -2 legaturi de patrunjel
    -sare , piper
    -ulei vegetal
    -apa
    -pesmet pt. tapetat tavile
  • Mod de preparare

    Se pun granulele de soia intr-un vas cu apa si un praf de sare la fiert la foc mic , pana se umfla si se inmoaie.
    Orezul se spala si se pune si el la fiert.
    Legumele se curata , se spala , mazarea se clateste si ea cu apa rece si se lasa intr-o sita la scurs .
    Morcovul se rade pe partea cu ochiuri mari , ceapa se taie marunt ,ardeiul gras se taie cubulete, dovleceii se taie in cuburi moderate ca marime.
    Verdeata se taie fin.
    Intr-o tigaie de teflon , mai incapatoare , se pune ceapa si morcovul la calit in cca. 100 ml. ulei ,la foc mic ,acoperind vasul cu capac.Cand au inceput sa se inmoaie , se adauga ardeii si dovlecelul si continuam calirea , inabusit . Daca e nevoie , se picura si cate putzina apa.
    Cand legumele sunt calite se adauga mazarea , se mai tzine cca. 2-3 minute , apoi se pune compozitia la racit.
    Orezul fiert , se pune intr-o strecuratoare si se spala cu apa rece.
    Granulele de soia se scurg bine , apoi se storc bine in mana..
    Intr-un castron incapator , se pun legumele calite si racite , orezul spalat si scurs bine , granulele de soia stoarse bine , verdeatza tocata ,sare , piper, inca vre-o 30 ml. ulei vegetal si se amesteca bine compozitzia , pana la omogenizare .
    Se ung 2 tavi de chec cu margarina (UNIREA) si se tapeteaza cu pesmet . Se pune compozitzia de drob in cuptorul preancalzit bine , la copt ,la foc mediu.
    Se coc aprox. 1 ora , timp in care mai intoarcem tavile in cuptor. Sunt gata cand s-au rumenit deasupra si cand scobitoarea iese curata din drob.
    Se lasa sa se raceasca in forme , apoi se rastoarna pe o tava , fiecare . Se taie cind sunt perfect reci [tinute la frigider, macar 4-5 ore] , cu un cutzit foarte bine ascutit.

    Pofta buna !

No comments:

Post a Comment