Dificultate: redusa
Ingrediente
Pentru aluat
200 g margarina
250 g faina
1 lingura cu otet
sare
Pentru umplutura
20 g ciuperci mari
1 ceapa
1 morcov mic
100g masline verzi
2 linguri cu nuca macinata
sare, piper
sareMod de preparare
Amestecam faina cu otetul dizolvat in putina apa si sare. Turnam apa cat incape, pana obtii un aluat omogen. Il lasam la rece, invelit intr-uns ervet pentru 20 minute. Calim legumele tocate marunt, adaugam nuca, ciuperci si masline. Presaram sare si piepr dupa gust si lasa sa scada. Intinde aluatul, pune in mijloc margarina si impacheteaza, apoi intinde din nou, de data asta foarte subtire.
Taiem patrate de 8 cm si punem in mijloc o lingurita cu umplutura, unim doua colturi opuse si apoi doua, opuse astfel incat sa obtii un triunghi bine infasurat. Rumenim placintelele in baie de ulei incins
No comments:
Post a Comment